Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Tạp chí NN & PT
Tạp chí tiếng anh
Bài báo - Tạp chí
Số tạp chí 6 - Năm 2017(2017) Trang: 32-38
Tải về

In recent years, consumption of dragon fruits became an issue because of the dramatic increase in domestic production and the production in other countries. So it becomes urgent to develop new products, which can utilize the abundant amount of fresh dragon fruit, and provides a sustainable output for the domestic production. In the present study, we preliminarily developed a processing procedure to manufacture dried dragon fruit. The objectives of the study were (1) to determine if it is advantageous to do osmotic dehydration (OD) before hot air drying, (2) to find out a suitable submerging time if OD was necessary, and (3) to evaluate stability of the product during storage with or without using sodium bisulfite. The results showed that application of OD with a solution of 50% sucrose and 1.5% citric acid led to 6.58% higher in product yield, 8.08% lower in volume contraction, and 3 hours shorter in subsequent hot-air drying. The use of sodium bisulfite by submersion of sample in 0.5 % solution before processing was necessary to prevent the growth of mold and maintain sensorial quality (especially color) of the dried product. The processing procedure developed from this study can be implemented in industry.

Các bài báo khác
Số tạp chí 1 - Năm 2018(2018) Trang: 36-41
Đăng lúc: 02-08-2018        - Đã xem: 13         - Chuyên mục: Bài báo khoa học
Tải về
Số tạp chí 2 - Năm 2018(2018) Trang: 87-92
Đăng lúc: 03-08-2018        - Đã xem: 26         - Chuyên mục: Bài báo khoa học
Tải về
 

 
 
Vui lòng chờ...